Te afli aici
Acasa > Vizite de studiu > Vizite de studiu la Iasi si Vaslui

Vizite de studiu la Iasi si Vaslui

14 asistenti sociali din comunele jud. Vaslui au fost in vizita de studiu la ONG-urilor din Iasi si Negresti, partenere în cadrul proiectului “Parteneriat pentru Incluziune”, prilej bun pentru a afla informatii despre proiectele si activitatile acestora si de a gasi noi modalitati de colaborare profesionala.

Evenimentul a debutat cu vizitarea sediului Fundatiei World Vision Romania din Negresti, jud. Vaslui. Participantii au avut ocazia sa afle informatii despre activitatea fundatiei in cei 25 de ani de la infiintare, cat si despre programele care sunt in desfasurare in prezent in judetele Iasi si Vaslui. La intalnire au fost prezenti patru membri din echipa Fundatiei World Vision Romania si un reprezentant DGASPC Vaslui, pentru a oferi informatii punctuale.

S-a discutat despre problemele intampinate in comunitate, despre rolul asistentilor sociali si despre importanta colaborarii dintre institutiile statului si cele private. Asistentii sociali au impartasit modele de buna practica din comunitatile lor si ne-au prezentat cateva dintre solutiile gasite de ei la problemele din comunitate: lipsa locurilor de munca, violenta domestica, abandon scolar, lipsa educatiei, resurse financiare precare, consum de alcool.

Schimbul de experienta a fost considerat foarte util, atat prin prisma faptului ca a facilitat dialogul dintre specialistii in asistenta sociala din comunitatile rurale, cat si prin faptul ca a adus speranta in comunitati in care principala problema este lipsa unei viziuni si a increderii ca situatia prezenta se poate schimba in bine. S-a adus in prim plan importanta responsabilizarii beneficiarului de servicii sociale, dar si importanta incluziunii si oferirii unui suport specializat.

De asemenea, in Iasi, asistentii sociali au vizitat sediul Fundatiei Star of Hope, unde au aflat informatii despre serviciile si modelele de asistenta psiho-sociala adresate copiilor si tinerilor cu dizabilitati, in special cu autism si sindrom Down. La vizita au fost prezenti si reprezentanti ai Fundatiei Alaturi de Voi si ai Organizatiei Salvati Copiii, care au prezentat informatii despre programele si proiectele implementate si despre serviciile oferite.

Imagini de la vizita de studiu puteti vedea aici.

Top