Te afli aici
Acasa > Vizite de studiu > Vizite de studiu cu impact in comunitati rurale

Vizite de studiu cu impact in comunitati rurale

In 24 septembrie 2015 a avut loc cea de-a patra vizita de studiu pentru cadrele didactice din comunitatile rurale din jud. Iasi, organizata in cadrul proiectului ”Parteneriat pentru Incluziune”.

Cadrele didactice au vizitat programele Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, Organizatiei Salvati Copiii si Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania. De asemenea, la aceasta vizita au fost prezenti si reprezentanti ai Asociatiei Alternative Sociale si ai Fundatiei COTE, care au prezentat grupului de specialisti activitatile  si programele pe care le desfasoara si au oferit informatii despre rolul si implicarea in cadrul proiectului.

In cadrul dialogurilor s-a identificat modul in care ONG-urile ar putea sprijini activitatea din scoala, prin servicii destinate elevilor. Astfel s-au stabilit contacte in vederea referirii de cazuri sociale din cele identificate in fiecare comunitate: copii cu tulburari de comportament, copii in situatii de repetentie a anului scolar, copii cu parinti plecati in strainatate sau copii ai caror parinti se afla in detentie, copii cu deficit de atentie si tulburari hiperkinetice, cu tulburari emotionale etc.

Totodata, profesorii au subliniat importanta si rolul educatiei pentru parinti, in formarea si modelarea copiilor/elevilor.

Top