Te afli aici
Acasa > Cursuri > Viata fara alcool – o tinta de …asistenta sociala

Viata fara alcool – o tinta de …asistenta sociala

”In cadrul prezentarilor a fost evidentiata importanta meseriei de asistent social si ne-am simtit valorizati si apreciati”, „Apreciem programul foarte bine structurat si modul de abordare a subiectelor de catre formatori: jocuri de rol, activitati interactive, discutii libere” si „Formatorii au fost foarte implicati, diplomati, buni profesionisti, avand calitati umane deosebite”- sunt cateva dintre impresiile adunate de la asistentii sociali, ce au participat la al doilea curs de instruire, din seria celor patru adresate asistentilor sociali, din judetele Iasi si Vaslui, realizate in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”.

Cursul, desfasurat in perioada 4-7 noiembrie a.c., la Voronet, jud Suceava, a avut drept obiectiv instruirea specialistilor din domeniul social (asistenti sociali din comunele jud. Iasi) cu privire la prevenirea consumului de alcool. Cursantii au fost instruiti de specialisti ai Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany.

Cei peste 20 de participanti au primit informatii despre: dependenta de alcool, tipologia consumatorului de alcool, diferente de gen in dependenta de alcool, calitatea vietii dependentului de alcool, evaluarea consumului, etc. De asemenea, au invatat metode si tehnici de abordare terapeutica a dependentilor de alcool.

Nu in ultimul rand, asistentii sociali au constientizat importanta interventiei in cazul consumatorilor de alcool, data fiind amploarea fenomenului in Romania, mai ales in mediul rural. Au precizat ca se confrunta cu foarte multe cazuri de alcoolism in activitatea lor din cadrul primariilor rurale si de asemenea, multe dintre situatiile de criza ce necesita interventie specializata sunt consecinte ale consumului ridicat/exagerat de alcool: abandon familal, violenta domestica, abandon scolar, sarcini nedorite si sarcini la tinere cu varsta foarte mica etc.

Top