Te afli aici
Acasa > Conferinte de presa > Vasluiul si Iasul, parteneri pentru incluziune

Vasluiul si Iasul, parteneri pentru incluziune

CONFERINTÃ… Prima parte a proiectului “Parteneri pentru incluziune!” a ajuns la final. Pânã acum, circa 425 tineri cu vârste cuprinse între 16-29 ani, din Vaslui si din Iasi, au primit servicii de asistentã psihosocialã prin intermediul programelor dezvoltate de cãtre sapte ONG-uri partenere. Vorbim de sprijin psihosocial pentru tineri cu tulburãri de comportament, adictii si boli cronice, de consiliere profesionalã, asistentã psihosocialã pentru prevenirea si combaterea abuzului, de dezvoltarea abilitãtilor parentale la tineri si dezvoltarea abilitãtilor de viatã si de mediere pe piata muncii.

Cincizeci de tineri din mediul rural al celor douã judete au participat la douã Scoli de Varã, acolo unde au avut ocazia de a-si forma si consolida abilitãti de relationare, auto-cunoastere si dezvoltare a abilitãtilor de viatã independentã. De asemenea, circa 10.000 de tineri au fost informati prin intermediul caravanelor si traseelor în comunitãtile rurale din Iasi si Vaslui.

Sexul, subiect tabu în majoritatea comunitãtilor rurale

“Noi am avut o perioadã, nu extrem de mare, ci de vreo 50 ani, în care subiectele sexuale au fost tabu. Nu s-a vorbit absolut deloc despre sex, iar mostenirea aceasta va mai continua, cred cã mai mult de 50 ani. Asta pentru cã oamenii au fost educati în spiritul acesta si foarte putini pãrinti discutã cu ai lor copii subiecte ce tin de sex. Aici discutãm de copii cu vârstã între 16-29 ani. A nu vorbi despre astfel de probleme la vârsta asta este foarte grav. Lipsa de informare sau chiar o informare gresitã, pentru cã acces la internet are foarte multã lume, dar depinde de ce fel de informare, combinatã cu adictiile, alcoolul si etnobotanicele, duc la violentã si la probleme de nestãpânit. Ar trebui sã punem accent în primul rând pe educatie non-formalã, pe activititãtile organizate mai ales de societatea civilã. Doar asa putem spera cã existã o solutie de remediere a problemelor”, este de pãrere Ionel Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

Proiectul va continua [citeste mai departe]

Sursa: vremeanoua.ro

Top