Te afli aici
Acasa > Cursuri > Suport pentru cadrele didactice

Suport pentru cadrele didactice

 „Am aflat ca este mult mai usor sa te desprinzi de structura clasica a prezentarii notiunilor noi si sa-ti stabilesti cu o zi inainte ceea ce poti schimba la ora pentru a o face mai placuta si eficienta. Va fi o provocare schimbarea modului de lucru cu elevii.”, „Am aflat ca este importanta colaborarea, ca elevii vor invata mai usor fara a fi constransi si ca e important sa te implici. Pe viitor voi adopta mai mult o atitudine relaxata la clasa si munca in echipa.” - sunt opinii adunate de la cadrele didactice vasluiene, ce au participat in perioada 3-6 decembrie 2015 la primul curs de instruire din seria celor patru adresate cadrelor didactice, din judetele Iasi si Vaslui, prevazute in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”.

„Mi s-a parut util sa descopar cum pot aborda Orientarea in cariera la orele de dirigentie. [..] Consider provocator sa descopar in elevii mei ce li s-ar potrivi in cariera, asa cum – prin intermediul acestui curs – am redescoperit ca mi se potriveste aceasa profesie.”, „Am aflat ca fiecare meserie trebuie cercetata corect si concret pentru ca, mai apoi, sa le putem compara intre ele.” – au afirmat alte cadre didactice in formularele de evaluare pentru acest curs, la care formarea a fost asigurata de specialisti ai Fundatiei World Vision Romania, scopul fiind pregatirea a 25 de cadre didactice sa sustina activitati de consiliere si orientare in cariera pentru elevi.

Sesiunile de formare s-au finalizat cu momente de reflectie asupra informatiilor oferite, metodelor/instrumentelor folosite si precum si asupra modului in care este necesar sa le adapteze pentru a fi utile elevilor din diferite clase cu care lucreaza. De asemenea, s-a subliniat importanta invatarii din experienta si s-au dezbatut modalitatile si pasii concreti prin care pot crea acest cadru si elevilor in cadrul orelor.

Top