Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Sexul, curiozitatea adolescentilor

Sexul, curiozitatea adolescentilor

„Pot ramane insarcinata de la primul contact sexual?”, „De ce exista homosexualitate? „Este normala masturbarea?”, „Ce este Viagra?”,  „Ce se intampla daca se rupe un prezervativ?” - au fost principalele intrebari la care expertii caravanei mobile au raspuns in campaniile realizate in opt scoli din comunele iesene– Barnova, Ciurea, Dobrovat, Grajduri, Horlesti, Mironeasa, Schitu Duca si Voinesti, in perioada 19-23 octombrie a.c. Sesiunile de informare desfasurate in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune” s-au centrat pe temele: educatie sexuala, orientare in cariera si prevenirea violentei domestice.

Abordarea temei de educatie sexuala a captat atentia tuturor elevilor, modul de abordare fiind unul participativ, cu accente pe responsabilizarea in ceea ce priveste inceperea vietii sexuale, importanta intaririi relatiilor minorilor cu parintii lor si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala.

In cadrul sesiunilor de informare cu privire la orientarea in cariera s-a pus accent pe importanta prevenirii abandonului scolar, pe trasarea parcursului profesional (cu elemente de autoevaluare si mobilizarea de resurse personale achizitionate in cadrul anilor de studii) si pe evitarea situatiilor in care acestia ar putea deveni victime ale traficului de persoane.

Prevenirea violentei domestice a  fost tema care a lamurit tinerilor chestiuni legate de agresivitate si ciclul violentei. De asemenea, specialistii au discutat cu tinerii despre modalitatile de interventie in cazurile de violenta precum si despre comportamente menite sa previna victimizarea sau comiterea de infractiuni care pot avea la baza violenta.

Top