Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Sesiuni de informare alaturi de autoritati

Sesiuni de informare alaturi de autoritati

„Care este impactul pilulelor contraceptive asupra organismului?”, „Cat de eficient este tratamentul pentru HIV?”, „Cum pot obtine date reale legate de firmele care recruteaza persoane pentru munca in strainatate?”, „Cum se poate interveni in cazurile de violenta domestica?”. - sunt doar cateva dintre problematicile abordate de participanti la sesiunile de informare realizate de expertii caravanei mobile, in perioada 24- 28 august 2015.

Caravana mobila a sustinut in 7 comune din jud Iasi si Vaslui – Codaesti, Ipatele, Miclesti, Osesti, Rafaila, Tibana si Tibanesti, in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”, campanii de informare despre: educatie sexuala, migratie si trafic de persoane, prevenirea violentei domestice, educatie parentala, orientare in cariera, prevenirea consumului de alcool si  prevenirea abandonului scolar.

Marea majoritate a adultilor prezenti la sesiunile de informare au fost foarte interesati de temele „Migratie si trafic de persoane” si „Educatie parentala”. Temele au suscitat interes deoarece membri ai familiilor lor sunt plecati la munca in strainatate sau doresc sa plece. De asemenea, specialistii caravanei au pus accent in discutii pe educatia copilului in primii 3 ani de dezvoltare.

De asemenea, la cateva dintre sesiunile de informare au participat si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, care au vorbit participantilor despre problematici ca infractionalitate, trafic de persoane, siguranta navigarii online.

Top