Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Ne intoarcem sa informam

Ne intoarcem sa informam

In perioada 21.06 – 05.07.2016, expertii caravanei mobile au poposit din nou in orasele Tg. Fumos, jud Iasi, Murgeni si Negresti – jud. Vaslui, pentru a sustine sesiuni de informare, in cadrul proiectului „Parteneriat pentru incluziune”.

Cei peste 300 de tineri prezenti la sesiuni, au primit informatii despre educatie sexuala si prevenirea ITS-urilor, prevenirea consumului de alcool, prevenirea traficului de persoane si prevenirea violentei-bullying.

De asemenea, pentru a raspunde la nevoile tinerilor, au fost sustinute sesiuni si despre orientare in cariera si educatie parentala, pentru tineri parinti de etnie roma.

Extrem de interactive au fost intalnirile cu persoane de etnie roma,  carora specialistii le-au vorbit despre necesitatea stabilirii unei legaturi puternice intre parinti si copii, legatura bazata pe  comunicare, incredere , sprijin si prezenta permanenta in viata de zi cu zi a copiilor. De asemenea, au fost discutate aspect legate de responsabilitate si asumarea raspunderii in momentul in care un tanar isi incepe viata sexuala, despre metode contraceptive si boli cu transmitere sexuala, dar si promovarea intarzierii inceperii vietii sexuale. Nu in ultimul rand, specialistii au adus in atentia parintilor necesitatea trimiterii la scoala a copiilor si a continuarii studiilor.

Top