Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Interes pentru (in)formare

Interes pentru (in)formare

In perioada 24-26 mai 2016, expertii Caravanei Mobile au sustinut in comunele Victoria si Tibanesti, jud. Iasi, sesiuni de informare despre  “Prevenirea consumului de alcool”, “Educatie sexuala si prevenirea ITS-urilor”, ”Prevenire violenta si trafic de persoane” si ”Orientare in cariera”.

Cei aproximativ 300 de tineri, dintre care 35 de etnie rroma, au fost interesati de temele si studiile de caz expuse de specialisti si chiar au luat parte la dezbateri, dand exemple de situatii de vulnerabilitate la trafic de persoane prin prisma propriilor experiente de viata sau a celor din grupul de prieteni.

Specialistii au constatat ca in randul tinerilor din mediul rural a crescut interesul pentru voluntariat, fiindu-le solicitate informatii despre pasii de urmat spre a deveni voluntar in cadrul unei organizatii neguveramentale.

De asemenea, in urma discutiilor, specialistii au concluzionat ca putini dintre acestia au discutat cu parintii lor despre educatie sexuala, violenta sau orientare si integrare socio-profesionala.

Caravana mobila se desfasoara prin proiectul „Parteneriat pentru incluziune”, cofinantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale", program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Top