Te afli aici
Acasa > Cursuri > Instruire si parteneriat

Instruire si parteneriat

In perioada 25-28 noiembrie a.c., la Voronet, jud Suceava, ADV Romania a organizat ultimul curs de instruire, din seria celor patru adresate asistentilor sociali, din judetele Iasi si Vaslui, realizate in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”.

Cursul, ce a avut drept obiectiv instruirea specialistilor din domeniul social cu privire la prevenirea traficului de persoane si a violentei domestice, a fost sustinut de specialisti ai Asociatiei Alternative Sociale.

Cei 22 de asistenti/lucratori sociali din Vaslui participanti la curs au primit informatii valoroase despre: concepte relevante – migratie, trafic de finite umane, vulnerabilitate- date statistice, model de analiza si interventie in asistenta grupurilor vulnerabile- rezilienta asistata, agresivitatea, formele si cauzele violentei, ciclul violentei, metode de interventie si preventie, modalitati de lucru cu victima si agresorul, statistici si cadrul legal in context mondial cu alinieri la legislatia din Romania.

Metoda de expunere aleasa de specialisti a fost learning by doing, prin brainstorming, lucru pe grupuri, vizionare de film, teatru forum. Sesiunile de instruire au fost interactive, participantii au impartasit propriile experiente in lucrul cu victimele violentei domestice.

Participantii au declarat ca au ales acest training pentru aprofundarea cunostintelor si imbunatatirea metodelor si tehnicilor de interventie si preventie la nivelul comunitatii care se confrunta cu cele doua fenomene.

In urma evaluarii sesiunii de instruire, specialistii au putut concluziona ca participantii au apreciat ”informatiile primite si jocurile interactive”, ”implicarea formatorilor si temele abordate”, ”modul de prezentare a informatiilor”, ”modul de concepere si informatiile din suportul de curs”, ”organizarea intregului curs”. 

Top