Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Informatia corecta, cheia spre un viitor mai bun

Informatia corecta, cheia spre un viitor mai bun

„Cum sa imi aleg liceul?“ si  „Cum imi aleg profesia?”  au fost principalele intrebari la care expertii caravanei mobile au raspuns in perioada 12-16 octombrie 2015, cand au poposit  in opt scoli din comunele iesene– Costuleni, Golaiesti, Holboca, Prisacani, Tutora, Tomesti, Ungheni si Victoria. Sesiunile de informare desfasurate in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune” s-au centrat pe temele: orientare in cariera, educatie sexuala, prevenirea abandonului scolar si prevenirea consumului de alcool.

Orientarea in cariera este tema care a suscitat interes maxim in randul tinerilor, expertii discutand cu ei despre autocunoastere (interese, calitati, aptitudini, valori, incredere in sine, motivatie), despre necesitatea explorarii traseelor educationale si profesionale, a ocupatiilor si a profesiilor, dar si despre instrumentele si tehnicile potrivite pentru cautarea unui loc de munca.

Campaniile de informare au fost primite cu entuziasm de tineri si deschidere din partea reprezentantilor autoritatilor, expertii caravanei fiind solicitati sa desfasoare sesiuni de informare suplimentare in comunitati.

Top