Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Informare prin caravana mobila, in mediul rural

Informare prin caravana mobila, in mediul rural

Caravana mobila pluridisciplinara in mediul rural a debutat in acesta saptamana, in cadrul proiectului ”Parteneriat pentru Incluziune”, deschizand seria campaniilor de informare in mediul rural din jud.Iasi si Vaslui.

Astfel, marti 16.06.2015 echipa mobila din cadrul proiectului s-a deplasat in comuna Rediu, jud. Iasi unde a realizat campaniile de informare pentru 12 persoane. Intalnirea a avut loc in Sala de sedinte a Primariei Rediu, iar temele prezentate in cadrul campaniei au fost: educatie sexuala si contraceptiva; prevenirea bolilor/infectiilor cu transmitere sexuala si migratie si trafic de persoane. Discutiile au fost interactive, participantii manifestand un real interes in principal pentru subiecte privind metodele contraceptive si caile de transmitere a infectiei HIV.

Miercuri 17.06.2015 expertii echipei mobile au informat cei 23 de locuitori din comuna Ion Neculce cu privire la educatie sexuala si contraceptiva; prevenirea bolilor/infectiilor cu transmitere sexuala si drepturile persoanelor cu dizabilitati.

Si aici campania de informare s-a derulat in sala de sedinte a Primariei Ion Neculce, jud. Iasi, participantii fiind informati despre prezenta caravanei mobile in comuna lor de catre asistentii sociali din primarie. De maxim interes pentru grup a fost tema despre drepturile persoanelor cu dizabilitati.
In comuna Baltati, experti ai echipei mobile au desfasurat doua sesiuni de informare despre orientarea in cariera si prevenirea violentei. Cei 18 participanti au fost foarte interesati de alcatuirea CV-ului, gestionarea situatiilor de urgenta prin folosirea numarului unic 112, precum si de aspecte legale referitoare la obtinerea certificatului medico-legal.

Astazi, 20 de asistenti sociali ce activeaza in mediul rural, in judetul Iasi, vor vizita FSS Bethany, Asociatia Alternative Sociale si Fundatia ADV Romania, pentru a cunoaste modelele de servicii sociale dezvoltate de ONG-urile partenere in proiectul „Parteneriat pentru incluziune”.

Caravana mobila pluridisciplinara in mediul rural este activitatea prin care se vor oferi servicii de informare si educare unui numar de peste 8700 tineri (16-29 ani), 8700 copii (3-15 ani) si 1740 de parinti/reprezentanti legali din mediul rural, din 93 de comune din judetul Iasi si 81 de comune din jud. Vaslui.

Proiectul este finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Valoarea proiectului este de 2.454.933,99 lei, din care 245.493,40 lei, va fi asigurata de catre parteneri ca si contributie proprie.

Top