Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Informare in Pascani

Informare in Pascani

In perioada 13-17 iunie 2016, expertii caravanei mobile au poposit in doua licee din mun Pascani, jud Iasi, unde au sustinut campanii de informare pe temele “Educatie sexuala si prevenirea ITS-urilor”, “Prevenirea consumului de alcool”, ”Prevenirea violentei si a traficului de persoane” si ”Orientare in cariera”

In ambele licee, expertii echipei mobile au intalnit tineri dornici de a afla cat mai multe informatii si au discutat cu ei despre responsabilitate, asumarea raspunderii, mame minore si cauzele ce duc la aparitia unei sarcini nedorite, metode contraceptive, promovarea intarzierii inceperii vietii sexuale si insistarea asupra acestui aspect dar si despre aspecte ce sunt legate de viitorul profesional, motivatie, scop si importanta identificarii abilitatilor fiecarui individ in parte.

Tinerii au fost extrem de interesati de temele prevenirea traficului de persoane si prevenirea consumului de alcool, acestia fiind sensibilizati de studiile de caz prezentate si chiar intervenind pe parcursul sesiunilor prin intrebari.

Specialistii au observat ca atunci cand au solicitat tinerilor detalii legate de contextul in care au consumat alcool, in proportie de 90% au raspuns ca au consumat la initiativa parintilor, mai ales in zilele de sarbatoare sau in cadrul altor evenimente organizate in familie. Desi este o practica larg raspandita in societatea romaneasca, specialistii au punctat efectele negative ale consumului de alcoo de la varste fragede si au militat pentru incriminarea acestei practici.

Impactul campaniilor de informare poate fi masurat prin numarul de campanii suplimentare, pe teme aditionale, cerute si prin numarul de tineri care solicita asistenta in diverse cazuri. In aceasta perioada, in jur de 10 tineri au solicitat expertului caravanei mobile cateva metode care sa-i ajute sa se lase de fumat.

Top