Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Informare in comunele iesene

Informare in comunele iesene

“Ce trebuie sa facem daca ii explicam copilului ca nu este bine sa faca un lucru, iar el nu asculta si face exact ceea ce nu are voie sa faca?”, ”Cine trebuie sa ofere copiilor primele informatii despre educatia sexuala? Cine trebuie sa le vorbeasca copiilor despre sexualitate?” si ”Ce se intampla daca o persoana se afla intr-o tara straina si isi pierde actele de identitate?” sunt doar cateva intrebari primite de specialisti din Caravana mobila, in timpul campaniilor de informare realizate in perioada 13-17 iulie 2015.

Caravana mobila a poposit in 4 comune din jud Iasi- Erbiceni, Lungani, Madarjac si Sinesti, unde, in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”, au fost sustinute campanii de informare despre: Educatie sexuala si contraceptiva, prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala, educatie parentala, migratie si trafic de persoane/Copii cu parinti plecati in strainatate, prevenirea abandonului scolar, prevenirea consumului de alcool si alte droguri.

Din cei peste 100 de participanti la campanii, tinerii au fost cei care au declarat ca ar fi binevenite scoli cu clasele I-X in fiecare comuna (si nu doar I-VIII) pentru a putea fi evitat abandonul scolar. De asemenea, tot tinerii au fost cei care au dat exemple de situatii critice create in urma consumului abuziv de alcool: violenta, conflicte intre rude, intre membrii familiei, crearea de modele negative pentru copii.

Imagini surprinse in timpul sesiunilor puteti vedea aici.  
Top