Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Inca 8 comunitati informate

Inca 8 comunitati informate

In perioada 21-25 septembrie 2015, caravana mobila a sustinut in opt comune din jud Vaslui – Bacesti, Dumesti, Garceni, Pungesti, Rebricea, Tacuta, Todiresti si Vulturesti, in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”, campanii de informare despre: educatie sexuala, migratie si trafic de persoane, prevenirea violentei domestice, educatie parentala, orientare in cariera, prevenirea consumului de alcool si  prevenirea abandonului scolar.

Desi toate temele prezentate au suscitat interes in randurile participantilor, cele despre educatie sexuala s-au dovedit a fi atragatoare pentru tineri, acestia putand afla informatii noi despre metodele de contraceptive si bolile cu transmitere sexuala. Din dialogurile purtate cu acestia, expertii au concluzionat ca nivelul de cunostinte era unul scazut.

Discutiile cu adultii s-au centrat spre metode de prevenire a violentei cat si spre gasirea unor solutii pentru victima si pentru agresor. Participantii au marturisit fie ca se confrunta sau s-au confruntat cu aceasta situatie, fie ca stiu alte persoane care se confrunta cu violenta domestica.

Top