Te afli aici
Acasa > Mass-media > Formam deprinderi practice

Formam deprinderi practice

Miercuri, 28.10.2015, 8 tineri din cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap, Budai au participat la activitatea „Castelul bantuit”, desfasurata la sediul ADV Romania.

Castelul bantuit” a fost o activitate practica prin am provocat tinerii sa realizeze un castel si sa il decoreze in ton cu sarbatoarea de Halloween, utilizand obiecte confectionate de ei (paianjeni, fantome, lilieci, dovleci). Pentru realizarea sarcinii, tinerii au apelat la o diversitate de tehnici (decupare, lipire, pliere, pictura, etc.), materiale (carton, hartie, servetele, creioane colorate, acuarele, lipici, carioci) si instrumente (pensule, foarfece) si au intrat repede in joc, realizand niste castele foarte frumoase si infricosatoare.

Activitatile practice au un rol foarte important in dezvoltarea persoanelor cu dizabilitati, deoarece acestea invata sa-si coordoneze miscarile, capata pricepere si indemanare, incredere in fortele proprii si isi formeaza deprinderi practice de a opera cu diverse materiale si instrumente. Astfel de activitati fac trecerea de la joc la munca si constituie un pas important in directia pregatirii lor pentru participarea la munca.

Activitatea desfasurata constituie punct de plecare in evaluarea abilitatilor manuale ale tinerilor prezenti, deoarece ei vor fi parte dintr-un serviciu specializat ce are ca scop identificarea capacitatii de munca a fiecaruia dintre ei. Acest lucru va fi realizat cu ajutorul bateriei de teste CASPER, un instrument complex ce evalueaza si scoate in evidenta potentialul de munca al persoanelor cu dizabilitati. Evaluarea creste sansele de angajare prin prezentarea unor informatii obiective despre abilitatile proprii, intr-un interviu de angajare.

Top