Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Final de campanii

Final de campanii

In luna martie 2016, caravana mobila a revenit in 5 comunitati din Iasi si Vaslui – Belcesti, Cozmesti, Falciu, Muntenii de Sus si Puiesti. Sesiunile de informare, solicitate de actorii sociali din comunitati, au fost centrate pe urmatoarele teme: Educatie sexuala si prevenirea ITS, Prevenirea violentei domestice, Prevenirea consumului de alcool si Orientare in cariera.

Temele abordate au fost interesante pentru participanti, sesiunile au fost interactive, iar specialistii au punctat elemente esentiale cu privire la responsabilizarea in ceea ce priveste inceperea vietii sexuale si protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala. De asemenea, s-au purtat discutii legate de agresivitate si violenta, punandu-se accent pe prevenirea comportamentelor predelincvente/delincvente care pot avea la baza violenta.

Sesiunile despre “Prevenirea consumului de alcool” au fost interactive, au inclus exercitii de tip intrebare-raspuns, jocuri ca ”Mit sau Adevar” si expunerea conditiilor pentru a consuma responsabil alcool. S-a remarcat existenta unui grad scazut de informare si dezinformare privind abuzul consumului de alcool si privind consecintele sale, mai ales, asupra sanatatii fizice.

Nu in ultimul rand, s-a putut observa nevoia tinerilor de a participa la activitati ce tin de ”Orientarea in cariera", de a fi ghidati in ceea ce priveste cunoasterea de sine si traseul lor educational si profesional. Feedback-ul oferit de acestia arata ca astfel de activitati sunt mai mult decat binevenite. Nu au fost identificate cazuri individuale care necesita asistenta suplimentara, dar s-a putut observa o nevoie generala de a primi sustinere si informatii pe aceasta tema.

Top