Te afli aici
Acasa > Experienta partenerilor

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania

adv-sigla
www.alaturidevoi.ro
Fundatia „Alaturi de Voi” Romania are peste 13 ani de activitate in incluziunea persoanelor cu dizabilitati, inclusiv cele infectate cu HIV, desfasurand mai multe tipuri de servicii - de la asistenta psiho-sociala, consiliere si educatie, pana la economie sociala. Experienta initiala a organizatiei este in domeniul informarii si prevenirii transmiterii infectiei cu HIV, a altor infectii cu transmitere sexuala si asistentei celor infectati cu HIV. Din 2008, ADV Romania a abordat si domeniul angajarii protejate a persoanelor cu dizabilitati, a respectarii drepturilor acestora, si a infiintat trei intreprinderi sociale de insertie in care sunt create 36 de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati. ADV Romania a implementat pana acum peste 60 de proiecte, dintre care unele cu consortii de parteneri cum este „Parteneriat pentru incluziune” dar si „Vocea ONG pentru comunitate”. Organizatia s-a remarcat prin aportul in coagularea mediului ONG si militarea pentru dezvoltarea serviciilor sociale. ADV Romania este activa in mai multe coalitii si retele la nivel national, iar la Iasi a dezvoltat un model de coagulare a ONG – Comisia ONG si a infiintat Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, la care detine presedintia. Experienta de lobby si advocacy va servi la sugerarea de politici de asistenta si interventie in situatii de criza in mediul rural. Detalii pe www.alaturidevoi.ro , www.utildeco.ro.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi

DGASPC Iasi
http://dasiasi.ro/
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi este principalul furnizor de servicii sociale la nivelul judetului. DGASPC Iasi este institutia care asigura aplicarea politicilor si strategiilor de asistenta sociala in domeniul: protectiei copilului, familiei, persoanelor cu dizabilitati,varstnicilor, precum si a altor categorii de populatie aflate in situatii de risc. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, ca institutie publica de interes judetean, aflata in subordinea Consiliului Judetean Iasi, este finantata din fondurile Bugetului de Stat. Totodata, DGASPC Iasi isi desfasoara activitatea pornind de la nevoile specifice ale populatiei judetului Iasi, stabilite prin Strategiile propuse de Directie si aprobate de catre Consiliul Judetean Iasi, iar specialistii proprii ai Directiei asigura implementarea reformelor in domeniul asistentei sociale, oferind servicii in conformitate cu exigentele impuse de standardele de asistenta sociala. Pentru infiintarea si diversificarea serviciilor acordate copiilor si persoanelor adulte defavorizate din judetul Iasi, DGASPC a accesat programe de finantare ale Uniunii Europene si programe de finantare interna constituindu-si, un portofoliu impresionant de proiecte derulate cu success. In vederea realizarii atributiilor prevazute de lege, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului indeplineste, in principal, urmatoarele functii: • de strategie, prin care se asigura elaborarea strategiei de asistenta sociala, a planului de asistenta sociala pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si a programelor de actiune antisaracie, pe care le supune spre aprobare Consiliului Judetean; • de coordonare a activitatilor de asistenta sociala si protectie a copilului la nivelul judetului • de administrare a fondurilor pe care le are la dispozitie; • de colaborare cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si institutiilor care au responsabilitati in domeniul asistentei sociale, cu serviciile publice locale de asistenta sociala, precum si cu reprezentantii societatii civile care desfasoara activitati in domeniu; • de executie, prin asigurarea mijloacelor umane, materiale si financiare necesare pentru implementarea strategiilor cu privire la actiunile antisaracie, prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, precum si pentru solutionarea urgentelor sociale individuale si colective la nivelul judetului; • de reprezentare a Consiliului Judetean, pe plan intern si extern, in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.

Ce servicii oferim?

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ofera: • Servicii privind Protectia Copilului • Servicii de asistenta sociala oferite persoanelor adulte aflate in dificultate

Parteneriate in comunitate

DGAPSC Iasi a dezvoltat in ultimii ani o serie de parteneriate cu societatea civila, contribuind astfel la cresterea impactului in comunitate a serviciilor furnizate in domeniul social. Colaborarea vizeaza, atat dezvoltarea de proiecte punctuale, cat si implicarea sectorului neguvernamental in ceea ce priveste planificarea strategica, transparenta decizionala si evaluarea periodica a starii asistentei sociale in judetul Iasi. In ultimii ani, colaborarea DGASPC Iasi cu societatea civila s-a realizat in cadrul unui dialog structurat prin intermediul Comisiei ONG activa din 2011 la nivel judetean. Inclusiv ”Strategia judeteana de dezvoltare a serviciilor sociale 2014-2020”, a fost consultata si aprobata oficial in cadrul acestei comisii si cea de incluziune sociala.

Unde ne gasiti ?

Iasi, Strada Vasile Lupu, numarul 57A Cod Postal 700309 Tel:0232/477731; Fax: 0232/279654 E-mail: dasiasi@iasi.rdsmail.ro

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui

siglaDGASPC-jpg
http://www.dgaspc-vs.ro
Intr-un judet in care saracia este raspandita la scara larga si in care problematica de ordin social este extrem de variata, paleta de servicii sociale capata valente dintre cele mai semnificative raportat la nevoile locuitorilor judetului si la posibilitatea de a veni in intampinarea acestora. Constientizand importanta si rolul ei in societate, DGASPC Vaslui si-a extins permanent gama de servicii acordate, astfel ca la acest moment putem acoperi intreaga paleta de nevoie specifice spectrului social. Acest lucru a fost posibil prin accesarea de fonduri europene, respectiv prin implementarea unui numar de 29 de proiecte in care DGASPC Vaslui a avut calitatea de solicitant. Astfel, in contextul respectivelor proiecte europene si a ideilor inovatoare a unui personal specializat si orientat spre extindere si dezvoltare, in premiera in Romania, institutia noastra a infiintat un centru de orientare si supraveghere a copilului delicvent, un centru de asistenta si sprijin pentru tinerii care parasesc centrele de plasament, un centru de tip respiro pentru persoane adulte cu handicap si doua centre de tip respiro pentru copii cu dizabilitati. De asemenea, institutia noastra s-a remarcat prin implementarea unui proiect pilot in Romania privind reintegrarea/integrarea copiilor aflati cu masura de protectie speciala pe raza judetului Vaslui, derulat in parteneriat cu Fundatia ”SERA Romania”. Grupul tinta stabilit a fost de 150 de copii, obiectiv atins si chiar depasit, concretizat prin iesirea din sistemul de protectie a unui numar de 184 de copii care au revenit in familia naturala sau extinsa. DGASPC Vaslui a sustinut si consolidat permanent parteneriatul public-privat, aspect care a generat o serie de colaborari fructuoase, concretizate prin proiecte de anvergura, schimburi de experienta profesionala, importarea unor instrumente de lucru benefice sistemului de protectie sociala. Asociatia ”Buna ziua, copii din Romania”, CISPA- Centrul pentru Integrare Sociala si Politici Antidiscriminatorii Vaslui, ASSA- Agentia de Servicii Sociale Alexenia, UNICEF, FICE Romania, SERA Romania, Crucea Rosie Romania, HOLT Iasi, ADV Iasi, World Vision, ChildsLife International, HHC Romania, Star of Hope, Asociatia Myosotis, Fundatia ”Totul pentru Viata”, Fundatia ”Salvati copiii” si SOS-Satele Copiilor, sunt doar cateva exemple de parteneri constanti ai institutiei noastre, cu sprijinul carora am reusit sa cladim si sa extindem o retea solida de servicii.

Asociatia Alternative Sociale

sigla altenative sociale
www.alternativesociale.ro
Asociatia Alternative Sociale este o organizatie neguvernamentala, infiintata in anul 1997 in Iasi, ce are ca misiune apararea si promovarea drepturilor omului prin activitati de prevenire, asistenta, formare, cercetare si advocacy. In prezent, principalele domenii de actiune ale organizatiei sunt: • Reducerea efectelor negative ale migratiei in randul copiilor, tinerilor si membrilor familiei acestora; • Prevenirea si combaterea traficului de persoane; • Asistenta copiilor cu parinti detinuti; • Orientarea vocationala a elevilor; • Prevenirea abuzului de alcool; • Asistenta copiilor cu parinti divortati. Conform misiunii, in aceste domenii de activitate, Alternative Sociale desfasoara activitati de cercetare a fenomenelor sociale, formare profesionala a specialistilor, asistenta directa a beneficiarilor etc. In cadrul proiectului ”Parteneriat pentru incluziune!”, Asociatia Alternative Sociale ofera servicii psihosociale pentru prevenirea si/sau diminuarea efectelor negative ale separarii in randul a 50 de tineri separati de unul sau ambii parinti si a membrilor familiilor acestora din judetul Iasi. Pentru mai multe informatii despre Asociatia Alternative Sociale puteti accesa site-ul organizatiei: www.alternativesociale.ro.

Asociatia Salvati Copiii Filiala Iasi

sigla salvati integrala
http://salvaticopiii-iasi.ro/
http://salvaticopiii-iasi.ro/Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit care, din 1990, militeaza activ pentru drepturile copilului si protectia copilului in Romania. Asociatia Salvati Copiii Iasi actioneaza pentru respectarea drepturilor copilului si pentru modificarea politicilor si a legislatiei in beneficiul copiilor prin organizarea campaniilor de sensibilizare a opiniei publice si sprijina copiii aflati in dificultate. Viziunea noastra este o lume in care toate drepturile copilului sunt respectate. Centrul de Consiliere pentru Parinti din cadrul Asociatiei Salvati Copiii Iasi ofera servicii de suport si asistenta, evaluare si consiliere parintilor care doresc sa-si sprijine copilul in dezvoltarea lui cognitiva, sociala si emotionala sanatoasa, parintilor ai caror copii au dificultati comportamentale, sociale si emotionale (tristete, agresivitate, crize de furie, opozitionism), parintilor care intampina ei, la randul lor, dificultati emotionale (stres, anxietate, depresie), familiilor (parinti si copii) aflate in situatie de criza (divort, deces, boli cronice), copiilor / adolescentilor aflati in situatie de risc, profesionistilor (medici pediatri, psihiatri, medici de familie, cadre didactice etc). Programele de consiliere a parintilor au la baza disciplinarea pozitiva si promoveaza starea de sanatate mentala si cresterea calitatii vietii pentru copiii si adolescentii vulnerabili si familiile lor. Obiectivele programelor de parenting sunt de a le oferi parintilor sprijin, tehnici si strategii pentru ca acestia sa poata identifica cele mai bune modalitati de comunicare cu copiii, sa isi poata intelege copilul in functie de etapa de dezvoltare, sa poata identifica cele mai adecvate raspunsuri la comportamente precum agresivitate, refuz scolar, crize de furie, lipsa de cooperare, nerespectarea regulilor si rutinei zilnice, sa recunoasca si sa gestioneze cu succes situatiile de risc care ar putea fi mai putin evidente, cum ar fi tristetea, anxietatea, dificultati de separare si probleme de interactiune cu alti copii, sa isi imbunatateasca competentelor individuale pentru a face fata rolului de parinte intr-o maniera adecvata si sanatoasa. Pe langa serviciile de parenting, echipa multidisciplinara formata din psihologi, psihiatru, jurist, psihopedagog si asistenti sociali ofera servicii de evaluare si terapie pentru copii, individual sau grup, consilierea familiei, consultanta juridica, consultanta oferita profesionistilor pentru monitorizarea cazurile depistate, formare a profesionistilor in diferite domenii (disciplina pozitiva, dezvoltare abilitati de viata etc.) CENTRUL DE CONSILIERE PENTRU PARINTI IASI B-dul Chimiei, Nr. 35, Bl F2-1, Sc. A si B Tel: 0232 211726, Fax: 0232 222726 E-mail: ccp.iasi@salvaticopiii.ro

Fundatia Cote

LOGO COTE vector RGB
http://www.fundatiacote.ro/
Misiune: Actionam durabil pentru incluziunea sociala a copiilor si tinerilor vulnerabili. Obiectul activitatii: Servicii sociale de asistenta si suport pentru copii si tineri vulnerabili Din 1996, peste 1000 de copiii si tineri vulnerabili au primit servicii de sprijin pentru integrarea scolara, sociala si profesionala. O prioritate si o constanta in serviciile noastre o consitituie actiunile care contribuie la dezvoltarea abilitatilor de viata si competentelor sociale ale copiilor si tinerilor din centrele de plasament sau din familii dezavantajate. Date de contact: Str. Clopotari Nr.38, Bl.673, Sc.A, Parter, Ap 3, CP 700724, Iasi, Romania Tel/fax: +4/0232215450, email: office@fundatiacote.ro, Web: www.fundatiacote.ro, www.abilitatideviata.ro, www.ma-implic.ro Pentru mai multe informatii vizitati paginile noastre web.

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany

sigla bethany vector_c1311
http://www.bethany.ro/
Biroul zonal Iasi s-a implicat din 2002 pana in 2012 in proiecte dedicate tinerilor vulnerabili, proveniti din centrele de plasament sau din medii dezavantajate. Fundatia Serviciilor Sociale Bethany a derulat in perioada 2002-2006 - 5 proiecte pentru integrarea sociala si profesionala a 670 de tineri din centrele de plasament din Iasi, Vaslui, Neamt si Bacau. Pentru acesti tineri s-au furnizat sesiuni de formare deprinderi de viata independenta, consiliere si orientare in cariera, mentorat, targuri de locuri de munca, pregatire profesionala (cursuri de calificare), reintegrare familiala. Fundatia Serviciilor Sociale Bethany a extins aria de interventie la tineri si adolescenti cu probleme comportamentale, pentru acestia implementind proiectul Da sens vietii tale! – program integrat de abilitati de viata pentru copiii si tinerii delincventi. Serviciile oferite in proiect: consiliere, terapie ocupationala, deprinderi de viata independenta, tabara motivationala, concursuri si module de dezvoltare a abilitatilor artistice, au vizat pregatirea tinerilor si adolescentilor pentru viata de dupa detentie si centru de reeducare. In anii 2009 si 2010 Fundatia Serviciilor Sociale Bethany a extins si mai mult aria de interventie in randul tinerilor prin derularea de proiecte de prevenire a comportamentelor cu risc pentru sanatatea mintala si viata pre-adolescentilor si tinerilor din Iasi, deruland proiecte precum Sunt aici! Vorbeste cu mine! (pentru prevenirea depresiei la pre-adolescenti si adolescenti) si SOS!Alege viata! (pentru prevenirea depresiei si suicidului la tinerii liceeni). In furnizarea de servicii integrate sociale si de sanatate pentru grupuri de populatie la risc Proiectul Centre de Promovare a Bunastarii Copiilor si Adultilor din Judetele Iasi si Timis a dezvoltat pentru adolescenti servicii de: • informare cu privire la comportamentele cu risc sporit si dependenta (sesiuni de informare in licee, implicarea tinerilor in realizarea unei cercetari privind stilul lor de viata, editarea unui ghid pentru pastrarea unui stil de viata sanatos) • consiliere in vederea dezvoltarii unor comportamente sanatoase • activitati educationale de grup • dezvoltarea abilitatilor de leadership in vederea participarii la viata publica si exprimarii opiniilor cu privire la ingrijirea sanatatii si protectia mediului Alte servicii furnizate de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany: -Asistenta psiho-sociala pentru copii si familii aflate in dificultate in cadrul centrului de recuperare pentru copii si tineri cu dizabilitati: asistenta sociala, consiliere psihologica si sociala, logopedie, kinetoterapie, stimulare cognitiva si senzoriala, terapie ocupationala, ludoterapie, actiuni de socializare. -Centru de voluntariat pentru copii cu dizabilitati: formare voluntari in domeniul dizabilitatii, plasare voluntari la institutii si organizatii care lucreaza cu copii cu dizabilitati. Implicarea ca partener in proiectul „Parteneriat pentru incluziune!” -Servicii de consiliere psiho-sociala pentru 50 de tineri cu probleme comportamentale, adictii si boli cronice (consiliere individuala si de grup, grupuri suport tematice, terapie ocupationala, implicarea in actiuni de voluntariat, sprijin individual in integrarea socio-educationala si profesionala – indrumare, consiliere, informare, dezvoltarea de abilitati necesare in cariera, evaluarea potentialului profesional, informare privind modalitatile de pastrare a unui stil de viata sanatos, life skills). -Participare la formarea si implementarea de activitati in judetul Iasi in cadrul echipei mobile.

Fundatia World Vision Romania

logo WVRo_corel
http://www.worldvision.ro/
Fundatia World Vision Romania este o organizatie crestina, care actioneaza prin programe de dezvoltare, advocacy si interventie umanitara de urgenta, punand in centrul activitatii sale nevoile pentru educatie, sanatate, participare si crestere spirituala ale copiilor. Muncim in mediul rural, pentru copii, pentru familiile si comunitatile de care apartin, cu scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Suntem prezenti in Romania din 1990 si desfasuram programe in sectorul 5 din Bucuresti si in urmatoarele judete: Constanta,Cluj, Dolj, Iasi, Ialomita, Valcea si Vaslui. In cei 25 de ani de activitate in Romania, am lucrat cu peste 500.000 de copii si adulti din 400 de comunitati rurale, prin intermediul a 272 de proiecte. In ultimii ani, Fundatia World Vision Romania a derulat mai multe proiecte finantate prin granturi de la Uniunea Europeana. O parte dintre aceste proiecte sunt proiecte de incluziune sociala care au ca scop: stabilirea de centre de incluziunea sociala pentru 1200 de tineri si adulti (Proiectul Inclusiv), furnizarea de servicii de consiliere in cariera, calificare si recalificare pentru angajatii din regiunile de dezvoltare Centru, Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Bucuresti si Ilfov (Atelierul de Meserii), instruirea elevilor din scoli pentru a dobandi abilitati practice imbunatatite devenind mai competitivi si mai adaptati cerintelelor din domeniul agricol si al industriei alimentare (Elevul de azi, fermierul de maine), organizarea de sesiuni de informare si consiliere precum si cursuri de tesatorie manuala, lucrator in pensiune turistica si antreprenoriat pentru 1900 de oameni si sprijinirea a 200 de proiecte pentru a deveni realitate (Made in Rural), servicii de consiliere si orientare profesionala pentru 550 de elevi din regiunea Sud Vest Oltenia (Elevul E.D.I.) si prevenirea si reducerea abandonului scolar prin activitati catehetice pentru peste 30.000 de copiii (Alege Scoala! in parteneriat cu Patriarhia Romana). In plus, prin programele actuale de dezvoltare comunitara, Fundatia World Vision Romania lucreaza in prezent pentru 20.000 de copii, prin 50 de proiecte in derulare. Date de contact: Fundatia World Vision Romania Str.Sararie Nr. 222, CP 700452, Iasi, Judetul Iasi Telefon/ Fax 0232. 233. 906. Mobil:0372 744 694 Web: www.worldvision.ro Manager zonal: Magdalena Camanaru

Fundatia „Star of Hope” Romania

sigla soh
http://www.starofhope.ro/
Fundatia „Star of Hope” Romania este o organizatie neguvernamentala, apolitica, bazata pe principii si valori crestine. Membra a organizatiei „Star of Hope International” Suedia, este prezenta in Romania de mai bine de 25 ani avand sediul central la Iasi. Misiunea Fundatiei „Star of Hope” Romania este imbunatatirea calitatii vietii copiilor aflati in dificultate, in special a copiilor cu dizabilitati. De-a lungul celor 25 de ani, Fundatia „Star Of Hope” Romania a reusit sa ajute peste 10.000 de copii abandonati si copii cu dizabilitati aflati in familii cu risc de abandon sa aiba o viata mai buna. Viziunea Fundatiei „Star of Hope” Romania este: Copii in familii responsabile cu acces egal la joaca, educatie, dezvoltare in propria comunitate. Misiunea Fundatiei „Star Of Hope” Romania este aceea de a ajuta copiii cei mai nevoiasi pentru a avea o viata mai buna, sa creasca si sa se dezvolte intr-un climat de demnitate si incredere, de valorizare a fiintei umane. Scopul actiunilor Fundatiei „Star of Hope” Romania este cel de a sustine copiii aflati in dificultate, in special copiii cu dizabilitati. Obiective: • Reabilitarea si integrarea copiilor cu dizabilitati • Imputernicirea parintilor si dezvoltarea organizationala a asociatiilor de parinti • Schimbarea mentalitatii comunitatii fata de copiii cu dizabilitati • Prevenirea abandonului familial si scolar Fundatia „Star of Hope” Romania a infiintat 6 Centre de Zi pentru copii aflati in dificultate si pentru copii cu dizabilitati in vederea recuperarii si prevenirii abandonului familial si scolar in regiunea de nord-est a Romaniei, respectiv Botosani (2), Dorohoi, Iasi, Barlad, Vaslui si Husi, ce insumeaza peste 500 beneficiari. Fundatia „Star of Hope” Romania a fondat in anul 2014 Federatia Organizatiiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati din regiunea de NE a Romaniei, printr-un proiect finantat de catre CJ Iasi prin legea 350/2005. Fundatia „Star of Hope” Romania a infiintat in anul 2012 „Fedaratia Nationala a Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati”, care insumeaza peste 2000 de beneficiari din regiunea de NE a Romaniei. Date de contact: Adresa: Strada Bariera Veche, numarul 3, Iasi (in spatele cladirii Granit) Telefon: 0232-216253 Fax:0232-215161 E-mail: office@starofhope.ro Facebook: www.facebook.com/star.of.hope.ro

Top