Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Educatie pentru viata in licee iesene

Educatie pentru viata in licee iesene

In perioada 16-20 noiembrie a.c., specialistii Caravanei mobile au sustinut campanii de informare in doua licee iesene - Colegiul Tehnic „I.C. Stefanescu” Iasi si Liceul “Mihail Kogalniceanu”, com Miroslava. Sesiunile de informare au avut loc in cadrul proiectului „Parteneriat pentru incluziune” si au fost centrate pe subiectele: educatie sexuala, prevenirea violentei domestice si prevenirea traficului de persoane. Extrem de interesati de subiectele prezentate, majoritatea tinerilor au dorit sa le fie lamurite aspecte legate de protectia impotriva sarcinilor neplanificate și a infectiilor cu transmitere sexuala si integrarea in societate a persoanelor care au fost pedepsite penal.

Specialistii au discutat cu cei 412 tineri despre cauzele violentei, despre gandurile, emotiile, comportamentele ce insotesc violenta si i-au sprijinit sa identifice modalitati alternative de rezolvare a conflictelor, de exprimare a emotiilor si de comunicare. Tinerii au contribuit la conturarea portretelor de victima si agresor si au facut impreuna trecerea catre ceea ce inseamna traficul de fiinte umane.

Nu in ultimul rand, tinerii au putut viziona doua filmulete - unul pe problematica HIV/SIDA si celalalat pe problematica violentei domestice. Vizionarea filmuletelor a avut un impact emotional puternic, participantii constientizand importanta preventiei si asumarea comportamentelor fara risc.

Top