Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Educatie pentru viata in comunitatile rurale

Educatie pentru viata in comunitatile rurale

“Care sunt cauzele si efectele abandonului scolar?”, “Care sunt avantajele scolarizarii?”, "Unde sa cautam loc de munca?”, “Cum pot afla daca firma/locul de munca propus imi ofera siguranta?”,”Care este demersul pentru a obtine alocatia europeana?” - sunt doar cateva dintre problematicile abordate de participanti la sesiunile de informare realizate de expertii caravanei mobile, in perioada 17- 21 august 2015.

Caravana mobila a sustinut in 8 comune din jud Iasi si Vaslui – Ciortesti, Dagata, Dragomiresti, Dolhesti, Ivanesti, Laza, Puscasi si Tansa, in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”, campanii de informare despre: educatie sexuala, educatie parentala, prevenirea violentei domestice, copii cu parinti plecati in strainatate, orientare in cariera, prevenirea consumului de alcool, prevenirea abandonului scolar si drepturile persoanelor cu dizabilitati.

Extrem de activi in cadrul sesiunilor de informare au fost tinerii, care au solicitat informatii suplimentare despre metode contraceptive, tratamente medicale, dar si modalitati de prevenire a situatiilor riscante. Caile prin care NU se transmite infectia cu HIV a fost un subiect extrem de interesant pentru ei.

Pe de cealalta parte, pentru adultii prezenti la intalniri, in speta parintii, educatia parentala a fost o tema foarte bine primita, acestia au discutat cu specialistii despre disciplinarea pozitiva a copiilor si au cerut sfaturi cu privire la eficacitatea tehnicii recompensarii copiilor.

Nu in ultimul rand, participantii au solicitat si primit informatii despre drepturile persoanelor cu dizabilitati, demersurile necesare obtinerii alocatiei europene pentru copii, pasii de urmat pentru a verifica veridicitatea ofertelor de munca de pe piata libera si informatii despre monitorizarea dosarelor de urmarire penala in cauzele de infractiuni comise cu violenta.

Top