Te afli aici
Acasa > Cursuri > Cursuri pentru asistenti sociali

Cursuri pentru asistenti sociali

”Jocurile folosite au fost foarte inspirate si au fost folosite chiar in momente potrivite”, ”Metodele de invatare imi vor fi utile pe viitor, cand o sa le pun in practica la serviciu, dar si in viata de familie o sa-mi fie de ajutor”, ”Toate aceste zile au fost extraordinare si cursul ne va fi de mare ajutor pe viitor. Multumim pentru munca si dedicarea cu care lucrati!”– sunt cateva dintre impresiile adunate de la cei 29 de asistenti sociali, ce au participat la al treilea curs de instruire, din seria celor patru adresate asistentilor sociali, din judetele Iasi si Vaslui, realizate in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”.

Cursul, desfasurat in perioada 18-21 noiembrie a.c., la Voronet, jud Suceava, a avut drept obiectiv instruirea specialistilor din domeniul social (asistenti sociali din comunele jud. Iasi) cu privire la educatia parentala. Cursantii au fost instruiti de specialisti ai Fundatiei Star of Hope.

Cei 29 de participanti au primit informatii despre: dezvoltarea inteligentei emotionale la copii, stiluri parentale, gestionarea stresului si a furiei, metode eficiente de comunicare cu copilul (comunicarea alternativa, 5 limbaje de dragoste, puterea cuvintelor – mesaje de tip ”Eu”) si despre disciplinarea pozitiva.

Asistentii sociali s-au implicat activ in toate exercitiile propuse si au venit cu idei noi si constructive. Intreaga instruire a fost sustinuta in vederea dezvoltarii abilitatilor de generare de idei si identificare solutii corespunzatoare fiecarui context intalnit in lucrul cu parintii. O parte dintre participanti au declarat ca, incepand cu 2016, vor sustine ei insisi cursuri de educatie parentala.

In urma evaluarii sesiunii de instruire, specialistii au putut concluziona ca participantii au apreciat structura cursului, metodele si materialele utilizate, organizarea, jocurile interactive, lucrul in echipe, modul de prezentare a informatiilor de catre formatori, filmele prezentate, discutiile libere, informatiile primite, precum si conditiile de cazare.

Top