Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Cunoastere de sine prin educatie

Cunoastere de sine prin educatie

"Cum vorbesc cu mama si tata despre sex?", "Cum de exista persoane care au absolvit o facultate si nu isi gasesc loc de munca?" si "Cum aflu ce meserie mi se potriveste?" -  au fost principalele intrebari la care expertii caravanei mobile au raspuns, in campaniile realizate in opt scoli din comunele vasluiene– Blagesti, Bogdana, Bogdanesti, Bogdanita, Ibanesti si Voinesti, in perioada 2-6 noiembrie a.c. Sesiunile de informare desfasurate in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune” s-au concentrat pe temele: educatie sexuala, orientare in cariera si prevenirea abandonului scolar.

In cadrul sesiunilor de educatie sexuala si prevenirea abandonului scolar, tinerii, ascultatori si dornici de a afla cat mai multe lucruri noi, au primit informatii despre  transformarile firesti pe care le traverseaza organismul lor si despre importanta luarii deciziilor care sa reduca comportamentele cu risc. De asemenea, in contextul in care copiii au recunoscut ca in majoritatea familiilor nu se discuta aspecte legate de sexualitate, specialistii au discutat cu elevii si despre cele mai bune modalitati prin care acestia pot discuta cu parintii despre educatie sexuala.

Abordarea temei orientarea in cariera a captat in special atentia tinerilor interesati de alegerea unei profesii/meserii. In acest sens, specialistii le-au vorbit tinerilor despre importanta cunoasterii de sine in orientarea in cariera, despre luarea deciziilor si construirea  unui plan de cariera, precum si despre legatura dintre cine suntem si meseria pe care ne-o alegem.

Top