Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Caravana mobila in scoli

Caravana mobila in scoli

In perioada 28 septembrie-2 octombrie 2015, caravana mobila a sustinut in opt comunitati din judetele Iasi si Vaslui – Albesti, Cozmesti, Deleni, Dimitrie Cantemir, Gorban, Grozesti, Hoceni si Raducaneni, in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”, campanii de informare despre: educatie sexuala, migratie si trafic de persoane, prevenirea violentei domestice, educatie parentala, orientare in cariera, prevenirea consumului de alcool si  prevenirea abandonului scolar.

Tinerii au fost extrem de activi si au adresat intrebari in timpul sesiunii pentru a clarifica anumite informatii despre care au auzit prima data - cum se manifesta HIV? cum stim ca avem HIV? De asemenea, au fost foarte interesati de utilizarea corecta a prezervativului si au recunoscut ca nu stiau decat foarte putine lucruri din cele prezentate de expertii caravanei.

S-a remarcat si in aceasta saptamana faptul ca elevii nu discuta cu parintii lor despre viata sexuala, din 50 de elevi doar unul a afirmat ca discuta orice chestiune cu parintii sai. Abordarea temei de educatie sexuala a captat atentia tuturor elevilor, modul de abordare fiind unul participativ, cu accente pe importanta prevenirii si a intaririi relatiilor acestora cu parintii lor.

Nu in ultimul rand, dl. Comisar sef I. Macovei de la IPJ Vaslui s-a alaturat caravanei mobile pentru a sustine sesiuni de informare despre prevenirea delicventei. S-au purtat discutii legate de agresivitate si violenta, punandu-se accent pe prevenirea comportamentelor predelicvente/delicvente care pot avea la baza violenta.

Top