Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Caravana mobila in penitenciarul Iasi

Caravana mobila in penitenciarul Iasi

In perioada 18 august – 08 septembrie 2016, caravana mobila a ajuns cu informatii la tinerii privati de libertate, aflati in Penitenciarul Iasi.

Astfel, in 17 campanii, tinerii privati de libertate au primit informatii despre educatie pentru sanatate- prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala, prevenirea consumului de alcool  si prevenirea violentei si agresivitatii.

Temele abordate au fost interesante pentru participanti, au fost punctate elemente esentiale cu privire la responsabilizarea in ceea ce priveste protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala. S-au purtat discutii legate de agresivitate si violenta, punandu-se accent pe prevenirea comportamentelor delincvente care pot avea la baza violenta.

In cadrul sesiunii “Prevenirea consumului de alcool”, specialistii si-au propus sa sparga miturile legate de aceasta tema, fiind realizat un exercitiu de tip intrebare-raspuns ”Mit sau Adevar”, cu expunerea conditiilor pentru a consuma responsabil alcool. S-a remarcat existenta unui grad scazut de informare si dezinformare privind abuzul consumului de alcool si privind consecintele sale, mai ales, asupra sanatatii fizice.

Campaniile au fost sustinute in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”,  finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc”, din cadrul Programului RO10 “Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Top