Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Caravana Mobila duce informatia din sat in sat

Caravana Mobila duce informatia din sat in sat

Are 17 ani si este singura din cei 44 de tineri cu care am stat de vorba, care a afirmat ca nu a consumat alcool niciodata. ”Doamna, dar dumneavoastra consumati alcool?” – ne-a intrebat un alt tanar, la finalul unei campanii de informare. Ca el si alti baieti nu vad cum se poate trai fara alcool, ba chiar sunt revoltati de faptul ca trebuie sa astepte pana la 18 ani sa poata consuma alcool. Sunt reactii intalnite de specialistii din Caravana Mobila in campaniile facute in perioada 12-19 mai 2016, in Iasi si Vaslui.

Nu s-a discutat numai despre prevenirea consumului de alcool ci si despre violenta si educatie sexuala.

Cea din urma tema a fost solicitata in mod special la Liceului Tehnologic “Stefan cel Mare” Codaesti, unde exista o incidenta mare a tinerelor minore insarcinate, chiar in acest moment fiind insarcinata o eleva de clasa a IXa. Aceeasi comunitate a solicitat ajutorul in alta problema grava – copii si tineri care in urma deceptiilor in dragoste, recurg la gesturi extreme (parasiri de domiciliu, consum excesiv de alcool, violente, suicid).

Echipa mobila a discutat in total cu 672 de tineri – oprindu-se la Raducaneni, Iasi, la Liceul Teoretic “Lascar Rosetti”, in satul Vladia, comuna Dragomiresti si comuna Codaesti, Vaslui.

Interesant a fost si in campaniile ”Orientare in cariera” si ”Prevenirea abandonului scolar”, unde discutiile au fost animate de pozitiile pro si contra luate de elevi la indemnul specialistilor Caravanei Mobile.

Caravana mobila va continua sa strabata localitatile rurale din Iasi si Vaslui pentru a duce cat mai multa informatie acolo unde doar profesorul diriginte si absolut ocazional asistentul social, ajung sa discute pe aceste teme cu tinerii.

Top