Te afli aici
Acasa > Vizite de studiu > Asistenti sociali in vizita la ONG-uri iesene

Asistenti sociali in vizita la ONG-uri iesene

In 5 august 2015 a avut loc cea de-a treia vizita a asistentilor sociali/lucratori sociali din 12 comunitati rurale din jud. Iasi, la ONG-urile partenere in cadrul proiectului ”Parteneriat pentru Incluziune”. Aceasta vizita de studiu a oferit specialistilor in domeniu posibilitatea conectarii beneficiarilor din comune la resurse din domenii specifice serviciilor sociale. De asemenea, a facilitat lucrul in parteneriat pe management de caz si chiar dezvoltarea unor initiative punctuale in sfera serviciilor sociale.

Asistenti sociali au vizitat sediul Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, sediul Organizatiei Salvati Copiii si sediul Fundatiei Star of Hope, unde  au aflat informatii despre serviciile si modelele de asistenta sociala ale acestor ONG-uri, precum si ale Fundatiei COTE (reprezentantul COTE fiind prezent la vizita de studiu). Participantii au impartasit din experienta profesionala, despre modalitatile prin care, in urma consilierii sustinute au reusit sa diminueze numarul beneficiarilor de ajutor social din comuna, despre situatiile din ce in ce mai numeroase de abandon scolar dupa finalizarea clasei a II-a, despre cazurile de violenta si abuzuri asupra copiilor, precum si despre numarul mare de mame minore din comunitatile rurale. Multe dintre aceste probleme sunt generate tocmai de lipsa de educatie in randurile parintilor, de multe ori acestia acceptand situatii deosebit de grave, comportamente delincvente, abuzuri, ca reprezentand o stare de normalitate.

Asistentii sociali au atras atentia si asupra faptului ca in prezent, in societatea noastra, se contureaza o generatie viitoare de persoane analfabete, fara educatie si fara perspectiva.

Imagini de la vizitele de studiu puteti vedea aici.

Top