Te afli aici
Acasa > Vizite de studiu > Asistenti sociali din Vaslui in vizita la ONG iesene

Asistenti sociali din Vaslui in vizita la ONG iesene

In 24 iunie, 14 asistenti sociali din comune vasluiene au facut o vizita de studiu la ONG-urilor din Iasi si Negresti, partenere in cadrul proiectului „Parteneriat pentru incluziune”, prilej bun pentru a afla informatii despre proiectele si activitatile acestora si de a gasi noi modalitati de colaborare profesionala Este a doua vizita de studiu organizata in cadrul acestui proiect, dupa cea din 18 iunie 2015, in care asistenti sociali din comunele jud. Iasi au cunoscut modele de asistenta ale Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, Asociatiei Alternative Sociale si Fundatiei Alaturi de Voi Romania.

De aceasta data, la Vaslui, asistentii sociali au vizitat sediul fundatiei World Vision Romania si au primit informatii despre programele desfasurate de fundatie. La intalnire au fost prezenti si noua membri ai echipei World Vision Romania, pentru a raspunde punctual intrebarilor participantilor si pentru a vorbi atat despre experienta lor directa cu beneficiarii, cat si despre impactul activitatilor desfasurate si schimbarile aduse in fiecare comunitate.

Asistentii sociali prezenti la eveniment au impartasit gazdelor aspecte legate de relatia lor cu beneficiarii, precum si de relatia lor cu celelalte institutii.

Fiind intrebati daca exista ONG-uri care activeaza in comunitatile din care provin, doar un participant a raspuns pozitiv. Asistentii sociali au apreciat proiectul “Parteneriat pentru Incluziune” ca fiind liant pentru o buna colaborare intre institutiile statului si cele private. Tot ei au mentionat ca exista foarte multe nevoi identificate la nivel de comunitate si foarte putine resurse: financiare, umane, etc.

La Iasi, cei 14 asistenti sociali au vizitat Fundatia Alaturi de Voi Romania, primind informatii despre serviciile ADV Romania in ceea ce priveste asistenta persoanelor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, oferta de consiliere pentru adolescenti si emigranti. De asemenea, au primit informatii cu privire la importanta economiei sociale si a angajarii protejate pentru incluziunea grupurilor vulnerabile si au vizitat intreprinderea sociala Util Deco.

Dna Manuela Nita de la Asociatia Alternative Sociale din Iasi a prezentat serviciile care ar putea fi accesate de asistentii sociali pentru cazurile din comunitate - in special asistenta pentru copiii migrantilor si copiii care au parinti privati de libertate.

In cadrul intalnirii s-a facut precizarea ca prin proiect, partenerii s-au angajat sa ofere suport cazurilor speciale, prin urmare pot solicita asistenta.

Proiectul „Parteneriat pentru incluziune” este derulat de un consortiu de 9 institutii - Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania-promotor, in parteneriat cu DGASPC Iasi, DGASPC Vaslui, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii, Fundatia Cote, Fundatia Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania, birourile Iasi si Vaslui.

Valoarea proiectului este de 2.454.933,99 lei, din care 245.493,40 lei, va fi asigurata de catre parteneri ca si contributie proprie.

Proiectul este finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale", program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Top