Te afli aici
Acasa > Caravana mobila > Asistenta specializata oferita comunitatilor rurale

Asistenta specializata oferita comunitatilor rurale

“Ce presupune sistemul de protectie al victimelor violentei domestice?”, “Cum sa ofer sprijin copiilor?", "Ce sa fac ca sa nu abandoneze scoala?" - sunt doar cateva dintre problematicile abordate de participanti la sesiunile de informare realizate de expertii caravanei mobile, in perioada 10-14 august 2015.

Caravana mobila a sustinut in 8 comune din jud Iasi si Vaslui – Costesti, Helesteni, Malusteni, Muntenii de Jos, Probota, Ruginoasa, Trifesti si Vindereni, in cadrul proiectului “Parteneriat pentru incluziune”, campanii de informare despre: educatie sexuala, educatie parentala, prevenirea violentei domestice, orientare in cariera, prevenirea consumului de alcool si prevenirea abandonului scolar.

Un subiect extrem de dezbatut printre cei 120 de participanti la sesiunile de informare a a fost violenta domestica, fenomen despre care expertii caravanei mobile au constatat ca este extrem de raspandit in comunitatile rurale. De altfel, in urma sesiunilor de informare, specialistii Alternative Sociale au preluat un caz in asistenta.

De asemenea, expertii caravanei mobile au primit cu bucurie participarea reprezentantilor autoritatilor publice la campaniile de informare. Comisarul Sef Ioan Macovei de la Politia Judeteana Vaslui a participat la campanii, oferind informatii specifice din domeniul infractionalitatii/delincventei juvenile. Alaturi de acesta, au mai participat alti agenti de politie, viceprimari, cadre didactice.

Top