Te afli aici
Acasa > Mass-media > Al doilea internship la Util Deco

Al doilea internship la Util Deco

Timp de trei luni (in perioada iunie – septembrie 2016), 6 tineri din grup vulnerabil, printre care si de etnie roma, cu varste cuprinse intre 16 si 29 ani, desfasoara un stagiu de practica (internship) in cadrul Util Deco – intreprinderea sociala a ADV Romania, atelierul de legatorie manuala si Serviciului de arhivare fizica, electronica si depozitare documente. Scopul internshipului este de a le dezvolta abilitati si competente pentru a facilita tranzitia tinerilor catre piata libera a muncii.

La finalul programului de internship tinerii vor beneficia si de serviciile de angajare asistata (job coaching), din partea specialistilor ADV, astfel incat, in functie de rezultate macar doi dintre cei 6 tineri sa fie sprijiniti sa se angajeze. De asemenea, acesti tineri vor fi asistati pentru o mai buna adaptare si insusire a responsabilitatilor la noul loc de munca.

Aceste doua servicii (internship si jobcoaching) functioneaza in cadrul Agentiei de pregatire, plasare si asistenta la locul de munca, agentie infiintata prin intermediul proiectului ”Parteneriat pentru incluziune”.

Prin acest proiect sunt realizate activitati complexe pentru imbunatatirea integrarii sociale si profesionale a tinerilor cu varste cuprinse intre 16-29 ani, din grupuri vulnerabile din jud. Iasi, Vaslui, Constanta si Mures, in special din mediul rural.

Proiectul “Parteneriat pentru incluziune” este derulat in perioada decembrie 2014 – octombrie 2016, de catre un consortiu de 9 institutii – Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania-promotor, in parteneriat cu DGASPC Iasi, DGASPC Vaslui, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii, Fundatia COTE, Fundatia Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania, birourile Iasi si Vaslui.

Top