Te afli aici
Acasa > Mass-media > Activitati de primavara ..la Mures

Activitati de primavara ..la Mures

In aceasta saptamana am sarbatorit impreuna cu o parte dintre beneficiari venirea primaverii, cu aceasta ocazie discutandu-se despre semnificatia martisorului si a apropiatei zile de 8 martie, dedicata femeii. Deoarece am dorit ca si rezidentele centrului maternal Materna, beneficiare pe proiect, sa se bucure de cateva ore in care sa uite problemele cu care se confrunta, ne-am deplasat la centrul Materna cu sucuri, dulciuri si tricouri cadou pentru tinerele mamici.

Activitatea desfasurata aici a avut doua componente: una recreativa - in care tinerele si-au confectionat brose martisor din fetru, margele, strasuri, paiete si o componenta educativa - in care s-a discutat despre mijloace contraceptive, obiective pe termen lung, rolul ambilor parinti in cresterea copilului. S-a incercat identificarea unor solutii pe termen lung pentru tinerele mamici, ale caror cazuri ne-au impresionat ca de fiecare data, cea mai tanara rezidenta neavand inca 15 ani impliniti, dar avand deja 2 copii. Aceste tinere au nevoie atat de consiliere, cat si de suport emotional pe termen lung, situatia lor fiind foarte complicata.

A continuat evaluarea anumitor componente ale personalitatii, a starii de anxietate si a intereselor ocupationale cu platforma CASPER si s-a intervenit prin consiliere la mai multi beneficiari aflati in situatie de criza, dintre care unul a avut nevoie de interventie urgenta pentru internare, ramanand fara adapost.

Top