Te afli aici
Acasa > Vizite de studiu > A cincea vizita de studiu a asistentilor sociali

A cincea vizita de studiu a asistentilor sociali

Miercuri, 19 august 2015 a avut loc cea de-a cincea vizita de studiu a asistentilor sociali/lucratori sociali din comunatile rurale din judetele Iasi si Vaslui, organizate in cadrul proiectului ”Parteneriat pentru Incluziune”.

La aceasta vizita au participat asistenti sociali si persoane cu atributii de asistenta sociala din comunele judetului Iasi. Acestia au vizitat sediul Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany si sediul Fundatiei Alaturi de Voi Romania unde au aflat informatii atat despre activitatea si serviciile psiho-sociale implementate de aceste ONG-uri, cat si informatii detaliate despre proiectul derulat in parteneriat.

De asemenea, au fost prezenti si reprezentanti ai Asociatiei Alternative Sociale si ai Organizatiei Salvati Copiii Iasi, care au prezentat grupului programele pe care le deruleaza si au oferit informatii despre rolul si participarea organizatiilor  in cadrul proiectului.

Vizitatorii au fost interesati de specificul activitatii fiecarui ONG partener in proiect prezent la eveniment si au stabilit contacte in vederea referirii de cazuri sociale din cele identificate in fiecare comunitate: copii cu tulburari de comportament, copii cu diabet, copii cu deficiente locomotorii, copii cu parinti plecati in strainatate sau copii ai caror parinti se afla in detentie, copii care au abandonat scoala etc.

In cadrul vizitei realizate la sediul Fundatiei ADV Romania, participantii au fost foarte receptivi si impresionati de activitatile tinerilor din cadrul atelierelor intreprinderii sociale de insertie Util Deco si au manifestat un real interes pentru serviciile de arhivare si depozitare documente.

In total, in cadrul proiectului au fost planificate si organizate 5 vizite de studiu pentru 80 de asistenti sociali/lucratori sociali din comunele judetelor Iasi si Vaslui, vizita din 19 august 2015 fiind ultima dintre acestea.

Top